Изолация PureOne от URSA - за взискателни клиенти

pure one by baumarket

Уникална чистота от URSA

URSA е дъщерна фирма на испанския концерн URALITA и е един от лидерите на европейския пазар за топлоизолационни материали. В Източна Европа URSA е №1 на пазара на стъклени вати www.baumarket.bg .
Към какво се стреми URSA със своята дейност :
1. Повишаване на енергийната ефективност на сградите, а от там и намаляване на отделените емисии от СО2 в атмосферата.
2. Да намали вредното въздействие върху природата и да повишава екологичната отговорност чрез постоянно увеличаване екологичните норми за производство и пускане на пазара на все по-екологични продукти.
3. Увеличаване на комфорта и подобряване на микроклимата в жилищата на хората чрез все по-качествена топло- и звукоизолация.
PureOne – е вата от ново поколение. Материал от висок клас с безупречна топло- и звукоизолация. Ефективен, негорим, екологично чист. Заедно с превъзходните си технически параметри PureOne притежава нови, недостижими характеристики за другите модели минерална вата : на допир ватата наподобява естествен памук или вълна, не се разслоява и на практика не отделя частици, поради много по-дългите си минерални нишки от които е направена и новото свързващо вещество, което се използва. Освен това, този строителен материал е без мирис, лек, чист и белоснежен.
Това е един уникален строителен материал, предназначен да посрещне нуждите на най-взискателните клиенти. Клиентите, които искат най-доброто.
Посрещнете новият продукт PureOne от URSA в складовете партньори на www.baumarket.bg.

 

PureOne от URSA е резултат от въвеждането на една нова за Европа, но доказана технология. Материалите, изработени от минерални влакна по технологията PureOne, вече 10 години се продават и прилагат в строителството изключително успешно в САЩ и Япония. Хиляди жилища са изолирани с тези материали. URSA – като истински лидер – винаги е отделяла специално внимание на подобряването и намирането на иновативни решения в производството на изолационни материали. Като резултат от работата на отдела по иновации е създаването на материала PureOne. Отличителна особеност на новата технология е новото свързващо вещество между нишките на ватата, което е акрил на водна основа.

Такава технологична революция в индустрията е нещо изключително рядко – случва се веднъж на десетилетие. Акрила, в качеството си на свързващо вещество е широко разпространен материал. Познат ни е дори от медицината – благодарение на своята безопастност за здравето на човека. www.baumarket.bgВъпреки че е полимер на водна основа, акрила не взаимодейства с повечето от обкръжаващите ни вещества – не се разтваря във вода, не се окислява от въздуха. Акрила се използва широко в медицината, козметиката, в бита – изработват се протези и зъбни пломби, оптически и контактни лещи, кухненска посуда. PureOne съдържа 95% възобновяеми и натурални природни продукти, като основна съставка е кварцовия пясък. Натурален по природа, чист и екологичен. Всички компоненти, необходими за производството минават през строг лабораторен контрол, където се контролира стриктно качеството на суровините и спазването на фирмените стандарти. Технологията за производство на PureOne изключва употребата на фенол и формалдехид в производствения процес. Не се използват и компоненти от растителен произход. Растителните компоненти, като правило, не са устойчиви на въздействието на околната среда и нямат нужната за един важен строителен материал дълготрайност. Освен повишената дълготрайност на материала, благодарение на новото свързващо вещество между влакната на ватата URSA , не се създават условия за развитие на микроорганизми и плесени. Липсата на каквато и да е органична основа в продукта (None Organic Compounds), го прави сто процента неорганичен продукт – т.е. той не може да бъде питателна среда за насекоми и гризачи.

Последна промяна на: February 26, 2015